Bli medlem

Alle elever på Lakkegata skole kan bli med i skolekorpset. Korpset er også åpent for tidligere elever ved skolen og de som har gått over til ungdomskolen.

 

Bli medlem! Påmelding for nye musikanter via elektronisk skjema

 

Semesteravgiften (vår og høst) er 2.250,- fra januar 2018. Vi tilbyr søskemoderasjon og behovsprøvd kontingentstøtte.

 

Vårt tilbud til de yngste er "andreklassegruppa" som starter utpå høsten hvert skoleår. Det første semesteret gir musikkopplæring i gruppe som ledes av en erfaren musikkpedagog. Det første semesteret koster 1.000,- per barn og gir moro med musikk, takt og rytmeinstrumenter! Omkring vinterferien er det prøving av ulike instrumenter før andreklassingene tas opp som medlemmer i korpset på våren og blir aspiranter Frem til sommerferien får de individuelle spilletimer for å lære å bruke instrumentet og etter sommerferien, i 3. klasse, starter samspill for aspirantkorpset.

 

Med frivillighetsmidler fra Oslo kommune, bydel Grünerløkka har vi fått muligheten til å tilby behovsprøvd kontingentstøtte til familier som har behov for det. Hvis barnet ditt er medlem eller har lyst til å begynne i korpset og du vil søke støtte, bruk Skjema for behovsprøvd kontingentstøtte. Søknaden behandles raskt og kun internt i korpsets styre.

 

Musikanten kan melde seg inn med instrumentønske fra bildet under, men vi kan ikke love at ønsket blir oppfylt siden vi til enhver tid trenger noen instrumenter mer enn andre. Det er mulig å prøve ulike instrumenter før man finner noe som passer.

Når kan du starte? Vi tar inn nye medlemmer hele skoleåret, men: det er ikke alltid instruktøren har tid, og det er heller ikke alltid vi har noe ledig instrument. Da kan det hende man må vente litt.

 

Hva vil det si å være medlem?

  • Du får lære å spille et instrument av en profesjonell instruktør.
  • Du får lære noter og mange sanger
  • Du får lære å spille sammen med andre. I samspill møter du andre elever fra andre klasser og trinn på skolen. I skolekorpset handler det om å lage kul musikk ved å samarbeide.
  • Etter hvert vil du oppleve gleden av å kunne spille et instrument.
  • Du får være med å bestemme hva du vil spille i tillegg til at du blir kjent med musikk du aldri har hørt før.

 

Du kan ikke regne med å bli kjempegod til å spille med en gang. Det tar litt tid å lære seg å spille og du må være flink til å øve hjemme også.

 

Det er individuell instruksjon en gang i uka. De fleste instruktørene har undervisning på faste dager og tidspunkt avtales med instruktøren etter innmelding. Korpsmedlemmene får instruksjon innenfor AKS-tiden / rett etter skoletid. Enkelte har avtale om spilletime i skoletiden (musikk/gym/fysisk aktivitet). I begynnelsen lærer man å spille på instrumentet av instruktøren sin. Etterhvert blir man med i samspill.

 

Det du må (plikter som medlem):

  • Passe godt på instrument og bok. Det koster mange penger for oss hvis ting går i stykker. Selv instrumenter av metall er ganske myke og kan bli ødelagte.
  • Følge skolens regler for god oppførsel og ingen erting eller mobbing.
  • Få med deg foreldrene dine og hjelpe til på dugnader, hjelpe til med å selge adventskalendere hver jul og lodd på 17. mai for å skaffe viktige penger til skolekorpset.
  • Komme på samspill hver uke og gi beskjed hvis du ikke kan komme.
  • Stille opp på samspill, seminarer, konserter og 17. mai.

 

VELKOMMEN SOM MEDLEM

I LAKKEGATA SKOLES MUSIKKORPS!

Bli medlem!